FRANS VERHOEVEN VOL ZELFVERTROUWEN NAAR DE FINISH
08/01/2016 om 23:35

Je zult maar nodig moeten en het ruim 100 kilometer moeten ophouden tot er een gelegenheid is om een sanitaire stop te maken. “Ik kan je zeggen dat ik pijn van het ophouden had. Wat een opluchting toen ik bij de eerste tankstop even vijf minuten de tijd kreeg”, vertelde Frans Verhoeven die als hij eraan terugdenkt nog steeds een verkrampt gezicht trekt.

Het was geen lekker begin van de zesde Dakar-etappe voor de coureur van Team Yamaha Netherlands Verhoeven. Bovendien had hij in zijn bivaktentje niet lekker geslapen. “Ik was elk uur wel even wakker, lag ook niet lekker op mijn handdoek die ik als kussentje had gebruikt. Ik denk dat ook de marathon-etappe nog door mijn hoofd maalde en dat ik nog in een flow zat”, resumeerde Verhoeven het eerste stuk van de lus over 542 kilometer langs het zoutmeer van start- en finishplaats Uyuni.

Maar daarna had Frans het naar zijn zin. Bang om weer te moeten plassen, dronk hij weinig. Het had geen effect op zijn rijden waardoor hij aan de finish kwam als 25ste, snelste en weer de beste Nederlander. Hij klom bovendien naar de 26ste plaats algemeen. “De kop was weer helder en ik zat meteen in mijn ritme, wat me ’s ochtends niet lukte. Ik was heel alert op die gevarieerde route, eigenlijk was die net zo als een dag ervoor (Frans was toen 26ste en 32ste algemeen). Wel zaten er vieze stukken in met breuken en gaten. Ik reed vol zelfvertrouwen, heb eigenlijk niets meegemaakt, heb niet te wild gereden en heb geen navigatiefoutjes gemaakt”.

Tijdens de zevende etappe gaat de karavaan het gastvrije Bolivia verlaten om op Salta in Argentinië af te stevenen, waar de overgebleven Dakar-deelnemers kunnen genieten van een rustdag. “Daar staat dan mijn camper. Ik verheug me nu al op een douche en een bed. Nu nog even een dagje doorzetten”, zei Frans Verhoeven.


 


 

Groot formaat foto's

De media die groot formaat foto's willen downloaden, kunnen dit doen op de onderstaande link.

Fotoshoot 2016

Frans Verhoeven blikt vooruit op Dakar 2016
 

Website door Mark Pater en Motocrossplanet.nl